Lönsam bokhandel med 100-årig historia på bästa läge i charmiga Trosa

Trosa bokhandel är en gammal anrik verksamhet som funnits i över 100 år. Kerstin och Kerstin har ägt och drivit företaget i 14 år och förra ägaren drev bokhandeln i 53 år. Under de senaste ägarna har verksamheten utvecklats till att vara mera än en bokhandel. Numera återfinns bland annat leksaker, som spel, godis, dryck, kontorsmaterial och lotter i utbudet. Då ägarna nu går i pension skall därför verksamheten överlåtas.

Bokhandeln är belägen på absolut bästa läge på Stora Torget i Trosa. Byggnaden är från 1882 och ligger precis vid vackra Trosaån.
Bokhandelns yta är på dryga 160 kvadratmeter.

Sommartid besöks Trosa av mängder av turister vilket också syns i bokhandelns omsättning under denna period. Bokhandeln är medlem i två fackkedjor: Ugglan och lekextra. Utöver dess leverantörer finns det ett flertal andra med långa samarbetstider.

Omsättningen och resultatet har över senaste tiden varit stabil. 2018 och 2019 var omsättningen 6,9 miljoner kronor. 2020 års bokslut per 31 december ser ut att överträffa detta.

Det finns en stor potential i att utveckla bolaget vidare varför man välkomnar en ny ägare till företaget i syfte att säkerställa verksamhetens fortlevnad och utveckling.

Verksamheten säljs och överlåts som AB.

Kontakta
Tommy Svensson för mer information.

tommy@foretagsmaklarna.com

0706715979

Top